Geplaatst in Symposium, Verlaat Verdriet, ZEER, ZEER verbonden

Stephanie Braggaar: ‘Papa, ik lijk op jou’

Stephanie Braggaar

‘Papa ik lijk op jou’
Mijn Verlaat Verdriet is veranderd, de altijd aanwezige afwezigheid van mijn vader blijft

‘Ik wil dat mijn boek op 13 mei 2017 op de boekentafel van symposium ZEER ligt’. Zo vaak heb ik Stephanie dat vastbesloten horen zeggen in het afgelopen jaar. 

Werkelijkheid

Haar grote verlangen is werkelijkheid geworden op 13 mei 2017. Het boek van Stephanie Braggaar: ‘Papa, ik lijk op jou’ lag op de boekentafel gedurende het hele symposium. En vond gretig aftrek bij de aanwezigen van het symposium!
Bovendien werd het boek van Stephanie door Carin Wormsbecher, van Heel Nederland schrijft en drukker van het boek van Steef, als voorbeeld getoond voor de uitnodiging aan de deelnemers van het symposium voor ZEER Verbonden. De uitnodiging om, als onderdeel van symposium ZEER,  hun eigen verhaal te schrijven en in druk te laten verschijnen in de serie ZEER verbonden.

Chapeau!

Dat is buffelen geweest voor Stephanie. Boek schrijven. Boek vormgeven. Boek uitgeven. En ondertussen nog een enorm, niet weg te denken, aandeel te leveren aan de organisatie van symposium ZEER. Chapeau voor Steef!

Zoektocht

Op 14-jarige leeftijd verloor ik, na een kort ziekbed, mijn vader, mijn maatje. Mijn vader is 51 jaar geworden en dat is geen leeftijd om dood te gaan. Ik was de wereld nog aan het ontdekken en had daarbij de hand van mijn vader nog hard nodig…………….

In ‘Papa, ik lijk op jou’ beschrijf ik, 20 jaar later, de zoektocht naar mijn overleden vader. De mooie en minder mooie momenten. De ontroerende beslissingen die ik nam om mijn vader beter te leren kennen en weer een plekje te geven in mijn leven…………

Het overlijden van mijn vader bracht een definitief einde aan mijn kindzijn. Een ruptuur die een groot gat in mijn leven heeft geslagen, mij mede heeft gevormd tot wie ik ben…………

Het proces aan gaan

‘Ik wil Verlaat Verdriet-ers voor wie het aangaan van het verwerkingsproces onmogelijk lijkt te zijn, laten zien dat het wel degelijk mogelijk is. Het proces aangaan is helend! Zelf heb ik een voorbeeld gemist van hoe zo’n proces er zou uit kunnen zien. Ik hoop andere Verlaat Verdriet-ers te laten zien hoe ik mijn proces op mijn eigen wijze ben aangegaan. Het proces aangaan is meer dan de moeite waard, je hebt een leven te winnen!’………………..

‘Van mijn verloren papa en mij jaren anders voelen dan andere mensen, ging ik na 20 jaar op reis. Ik vond een schatkist vol mooie herinneringen, liefde en rituelen. Papa is weer bij mij.’

Bestellen

Je kunt het boek van Stephanie Braggaar direct bestellen via haar site.
Het boek kost € 20,- + € 3,50 verzendkosten = € 23,00

of via de boekhandel: ISBN 978 90 826177 0 2

Meer Stephanie

Wil je meer van Stephanie Braggaar?
Koop magazine ZEER en maak de Woordzoeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.