Verlaat Verdriet België

Liese Vijfeijken (België)

Symposium ZEER zet je in je kracht!

Hoe kom ik bij dit symposium terecht?

Ik ben, als Belg, dankzij Titia Liese uit Nederland in contact gekomen met Verlaat Verdriet. Eerst als Verlaat Verdriet-er, daarna als hulpverlener. Samen met Titia organiseerde ik een eerste Verlaat Verdriet-basisworkshop in België. Onze samenwerking is erdoor versterkt en toen ze me vroeg om een workshop te komen geven op het symposium ZEER, zei ik natuurlijk onmiddellijk ‘ja’!

Wat doe ik rond Verlaat Verdriet in België?

Verlaat Verdriet leeft nog teveel in de schaduw. Het is nog steeds onzichtbaar. Teveel volwassenen die jong een ouder verloren, blijven er alleen mee zitten.
Vanuit mijn kennis en ervaring als psycholoog wil ik hier verandering in brengen. In mijn psychologenpraktijk met de focus op rouw en verlies, heb ik een extra aanbod voor Verlaat Verdriet:

  • Psychologische ondersteuning van Verlaat Verdriet-ers, zowel individueel als in groep
  • Infosessies over Verlaat Verdriet. Voor Verlaat Verdriet-ers, hun omgeving en geïnteresseerden
  • Vormingen over Verlaat Verdriet voor hulpverleners

Ik verzamel ook een netwerk van hulpverleners rondom me die kennis en ervaring rond het thema verlaat verdriet hebben. Hulpverleners uit België die werken rond dit thema of hier meer rond willen weten, kunnen me contacteren op liese@ikengij.be

Waarom zou je als Belg naar het symposium in Nederland gaan?

Ik richt mij even tot de mensen die, net als ik, in België wonen.
Waarom zou je helemaal vanuit België naar een symposium in midden Nederland gaan? Waarom zou je die lange reistijd doen?
Dat is een goede vraag.
En mijn antwoord is: om mee de vruchten van het jarenlange werken van de Nederlanders te plukken.
In Nederland is er al langer aandacht voor Verlaat Verdriet. Dit dankzij het werk van Verlaat Verdriet-ers die zelf op onderzoek gegaan zijn, theorieën uitgewerkt hebben en een aanbod voor Verlaat Verdriet-ers uit de grond stampten. Er is dus een grote bron van kennis over en ervaring met Verlaat Verdriet in Nederland. Veel meer dan in België. Daarom is het zo interessant voor ons om af te reizen naar Nederland. Om mee te kunnen proeven van de expertise die ze daar opgedaan hebben, de ervaringen die ze te delen hebben.